Výkup tonerů

Prázdné tiskové kazety jsou důsledkem současné koncepce počítačového tisku. Jde o (většinou) jednorázové tiskové zásobníky. Podle typu tiskáren se dělí na tonerové a inkoustové kazety. Kazety, které byly poprvé vypsané, se označují jako panenské (z anglického virgin cartridge). Výrobci opatřují tiskové kazety systémy zábran proti renovaci. Příkladem je čipování kazet. Prázdné tonerové nebo inkoustové kazety lze opakovaně plnit tiskovým mediem (inkoustem nebo tonerem). Tento proces se nazývá renovace.

Absence 100% zpětného odběru panenských kazet vede ke vzniku specifického druhu odpadu, který bývá skládkován. Některé instituce se zabývají jeho znovuužitím a renovací. K výrobě nové tonerové kazety je potřeba zhruba 4 litry surové ropy. Renovací kazet, která využívá prázdné tiskové kazety, dochází k významným úsporám životního prostředí a neobnovitelných zdrojů.

 

Neohlášené dodávky

U neohlášených dodávek je nutno počítat s delší dobou kontrol.

 

Vykupujeme a prodáváme prázdné tonerové kazety  pouze velkoobchodně a po předchozí dohodě s obchodníkem. Vykupujeme kazety od většiny výrobců, jako jsou: HP, Canon, Brother, Samsung a další. Tímto významným krokem šetříme životní prostředí a neobnovitelné zdroje.

 

V případě dalších dotazů se neváhejte obrátit na našeho specialistu  - Robert Vybíral, tel. +420577113632